Boek Gemeenten. Bewustzijn. Privacy. – Bestelling gelukt!

Je bestelling is gelukt!

Voor goede dienstverlening heb je actuele en juiste (persoons-)gegevens nodig. Maar als die gegevens op straat komen te liggen, kan de burger daar schade van ondervinden. Ook de gemeente loopt risico: datalekken kunnen tot reputatieschade en hoge boetes leiden.

Regels en techniek zijn onvoldoende om de privacy te waarborgen: het draait om het gedrag van mensen. Dit boek laat zien hoe je aan de slag kunt om een privacybewuste organisatiecultuur te creëren en vast te houden.

We streven er naar je bestelling binnen een week bij jou te laten bezorgen.

Ondertussen helpen deze artikelen je verder:

Train vooral ook je servicedesk

Medewerkercontact is hét kenmerk van een servicedesk. Of je nu een fulltime servicedesk met meerdere medewerkers hebt, of de plaats om vragen te stellen en verzoeken te doen is belegd bij een enkele collega…

>> Lees verder

Stimuleren positief gedrag als onderdeel van verankering

Wegzakken van aandacht en kennis gebeurt zeker als je stopt met activiteiten nadat je een bewustwordingstraining hebt gegeven. Om blijvend effect te hebben zal je meer moeten doen.

>> Lees verder

Ook voor security-awareness helpt een visie

Richting geven door een visie. Waar willen we naartoe. Het motiveert mensen om stappen te zetten, om mee te doen als er een aansprekend beeld is. Met een heldere visie ga je gecoördineerd dezelfde kant op.

>> Lees verder

Over de auteur

Privacy-expert Martine van de Merwe RE CISA CIPP/E heeft de afgelopen jaren veel zorgorganisaties ondersteund bij privacybewustwording. Het door haar ontwikkelde model wordt inmiddels in verschillende organisaties toegepast als stappenplan bij het bewustwordingsprogramma. In het PrivacyLab-model voor privacybewustzijn, zijn zes fases gedefinieerd om organisaties te helpen effectief te werken aan informatiebeveiligings- en privacybewustzijn.

Martine heeft decennia ervaring in IT-advies en IT-audit. Ze is door SANS Institute uitgeroepen tot Security Awareness Leader en ontving de titel Security Culture Person of the Year 2017.

Meer exemplaren van Gemeenten. Bewustzijn. Privacy. bestellen?

PrivacyLab heeft ook Zorg voor privacy, het handboek voor privacybewustzijn in de zorg uitgegeven. Meer informatie?