Training beveiligings- en privacybewustzijn

Trainingen beveiligingsbewustzijn

Omdat bewustzijn essentieel is bij het veilig stellen van medische informatie

 

U vindt informatiebeveiliging belangrijk, heeft uw systemen op orde, uw beleid aangescherpt, maar weet niet zeker of al uw medewerkers zich bewust zijn van hun eigen rol? U zoekt naar een effectieve manier om de houding en het gedrag van uw mensen rondom informatiebeveiliging te beïnvloeden? PrivacyLab verzorgt interactieve trainingen aan professionals in de non-profitsector op het gebied van beveiligingsbewustzijn. Onze trainingen maken deel uit van een op maat gemaakt doorlopend programma waarin de klantorganisatie gedurende langere tijd begeleid wordt. Uiteraard definiëren we daarbij vooraf meetbare resultaten met u.

Wat bereiken we met de training beveiligingsbewustzijn

Doel van de trainingen van PrivacyLab is dat mensen na afloop hun houding en gedrag aanpassen op basis van de kennis die ze hebben opgedaan. Behandelde onderwerpen zijn onder meer:

  • Waarom is informatiebeveiliging belangrijk?
  • Wat is het beleid van mijn organisatie?
  • Welke risico’s zijn er?
  • Welke rol heb ik zelf (gedrag, eigen verantwoordelijkheid) en wat mag ik van de organisatie verwachten?
  • Hoe herken ik een informatiebeveiligingsincident en wat moet ik dan doen?
Alt Text

Trainingsmethoden die wél werken

Niemand houdt van eenzijdige communicatie waarin de zender informatie geeft en de ontvanger niet reageert. Wie alleen luistert is passief en het is al lang duidelijk dat de blijvende waarde hiervan heel beperkt is. PrivacyLab geeft trainingen gebaseerd op het principe van Accelerated Learning. Met deze trainingsmethode is een actieve rol weggelegd voor de deelnemers. Ze moeten luisteren, kijken, praten, toepassen en in beweging komen. Wij zijn gespecialiseerd in beveiligingsbewustzijn bij mensen die met medische gegevens werken. Daarom zijn onze trainingen heel concreet en sluiten ze direct aan op de dagelijkse praktijk.

Trainingscyclus

Het is belangrijk dat de training beveiligingsbewustzijn niet op zichzelf staat. Ten eerste gaan we in de training met de deelnemers aan de slag om hulpmiddelen te creëren die juist deze mensen zullen helpen alert te blijven. Een poster, een tafelstandaard, notitieblokjes, een serie van e-mails, of iets heel anders: zij geven aan waar ze steun aan zullen hebben en wij zorgen ervoor dat het er komt. Verder bepalen we in overleg met u welke middelen voor en na de training worden ingezet. Mogelijkheden hiervoor zijn:

  • Werkoverleg: het aanleveren van onderwerpen of PrivacyLab is aanwezig;
  • E-learning;
  • Tests in de vorm van een quiz online of op papier;
  • Social engineering: iemand probeert informatie te krijgen via uw medewerkers;
  • Gesimuleerde phishing;
  • Nieuwsbrief;
  • Video’s.

Meetbare resultaten

In overleg met u en met de deelnemers bepalen we hoe de resultaten gemeten kunnen worden. Mogelijke indicatoren zijn het aantal gemelde beveiligingsincidenten (dit gaat over het algemeen omhoog), het aantal klachten van klanten, bezoekersaantallen van de pagina op intranet, reacties op de intranetpagina’s, deelname aan e-learnings en de resultaten van tests afgenomen op verschillende momenten.

Rapportage

Na afloop van de training(en) krijgt u van ons een verslag met de ervaringen van de trainer, de aandachtspunten voor de organisatie en de resultaten van de tests. Verder ontvangt u, afhankelijk van eerdere afspraken, een voorstel of een planning voor het vervolg.

Wilt u meer informatie over de training beveiligingsbewustzijn en PrivacyLab?

Als u meer wilt lezen over PrivacyLab, kijk dan op de Over ons pagina.

Als u onderstaand contactformulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook direct bellen of mailen via de gegevens op de Contact pagina.

Vul uw gegevens in

    [learn_press_profile]