Over ons

Zorg voor privacy.
Privacy voor de zorg.

Vrijheid is voor mij van onschatbare waarde.

En ik geloof dat privacy essentieel is voor vrijheid. Hoe meer iemand van je weet, hoe meer macht hij over jou heeft.

Gezondheidsinformatie is gevoelige informatie. Ik geloof dat medewerkers in de zorg de sleutel zijn om privacy van cliënten te waarborgen. Je kunt technisch veel regelen, maar het gedrag van de medewerker is de laatste beveiligingslinie.

Aan dát gedrag werk ik met PrivacyLab.

Alt Text

Onze missie

De missie van PrivacyLab is om de wereld veiliger te maken, zodat mensen niet uitgesloten, benadeeld of beoordeeld worden op basis van niet-relevante of uitgelekte gegevens.

Beroepsplatform Security Awareness NL

Gezien het maatschappelijk belang van informatiebeveiliging vinden wij het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen op de beste manier bewust worden gemaakt van de risico’s voor privacy en informatieveiligheid en de effecten van hun eigen gedrag. Dat gaat natuurlijk sneller als we van elkaar leren en met elkaar werken aan groei van de kennis over privacybewustzijn / security-awareness. Ik ben mede-oprichter en aanjager van beroepsplatform Security Awareness NL voor security-awareness professionals in Nederland. In juni 2017 kregen Chris Karelse en ik op een bijeenkomst van de Security Culture Community in Oslo de prijs “Security Culture Person of the Year 2017” voor ons werk met het beroepsplatform.

Alt Text

Bijzondere trainingen

Training in een groep is een effectieve methode. Onze trainingen zijn ongedwongen en speels: leren is een feestje. Er is veel aandacht voor de betrokkenheid van de deelnemers.

Alt Text
Alt Text

SANS Security Awareness Summit Londen

In 2016 en 2017 was ik spreker op de European Security Awareness Summit in Londen van SANS Institute. Op de summit heeft SANS Institute mij benoemd tot Security Awareness Leader.

Voor de European Security Awareness Summit 2017 (Londen) was ik lid van de Board of Advisors.

Security Culture Conference Oslo

In 2016 was ik spreker op de Security Culture Conference in Oslo.

Alt Text
Alt Text

Wij zijn betrokken, idealistisch en vinden duurzaamheid belangrijk. Dat in alle aspecten toepassen is niet altijd eenvoudig maar door de keuze van bank, hostingbedrijf, grafisch ontwerper en voeding proberen wij een kleine bijdrage te leveren.

Drijvende kracht

Mijn naam is Martine van de Merwe,  drijvende kracht achter PrivacyLab. Ik heb een brede ervaring als intern IT-adviseur in zowel profit (verzekeringsbedrijf) als non-profit (gemeenten, zorg). In 2009 ben ik afgestudeerd als IT-auditor en ingeschreven bij beroepsverenigingen Norea als register-IT-auditor (RE) en Isaca als Certified Information Systems Auditor (CISA). Sinds 2016 ben ik geregistreerd als Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) bij IAPP. Als manager IT-audit bij accountantskantoor BDO was ik verantwoordelijk voor de aansturing van een breed scala aan IT-audit- en IT-adviesopdrachten. Hiervoor kwam ik veel bij zorginstellingen over de vloer, bijvoorbeeld om te adviseren over informatiebeveiliging of in het kader van de jaarrekeningcontrole. Ook IT-dienstverleners in de zorg zoals hostingbedrijven, softwareleveranciers en netwerkproviders waren mijn klanten.

Op het gebied van security-awareness volgde ik onder andere de opleidingen How to build, Maintain and Measure a High-Impact Awareness Program (SANS Institute) en het Security Culture Framework Summer Camp (Certified Security Culture Practitioner, Roer Group). Verder deed ik veel inspiratie op bij de “Train the trainer”-opleidingen bij How to Accelerate Learning en Open Circles Academy.

Alt Text
Alt Text
Alt Text

[learn_press_profile]