Informatiebeveiligingsbeleid

Informatiebeveiligingsbeleid

Een planmatige aanpak van informatiebeveiliging

 

U wilt graag dat uw cliënten u vertrouwen. Zij mogen vertrouwen op goede zorg. Daar hoort bij dat u zorgvuldig omgaat met de persoonlijke gegevens die uw cliënten u toevertrouwen. Privacygevoelige informatie moet beschikbaar zijn als het nodig is zonder risico dat het op straat komt te liggen.

Wet- en regelgeving schrijft voor dat u de informatie passend moet beveiligen. Om dat te bereiken is een planmatige, risicogebaseerde aanpak nodig.

Wij helpen non-profit-organisaties bij het opzetten en implementeren van een managementsysteem voor informatieveiligheid (ISMS), bijvoorbeeld gebaseerd op de NEN 7510.

NEN 7510

De NEN 7510 geeft duidelijke handvatten voor de aanpak van informatiebeveiliging, of u nu toe wilt werken naar een certificering of niet. Het gaat erom dat u in kaart brengt welke informatie u in huis heeft, welke risico’s er zijn dat de informatie niet beschikbaar, juist, volledig of afgeschermd is en welke maatregelen u getroffen heeft. Dit geheel wordt ingebed in een managementsysteem voor informatieveiligheid, zodat het geheel in de tijd geborgd blijft.

Alt Text

Wij sluiten onze inzet aan op uw wensen.

Dit geldt voor de uit te voeren werkzaamheden en daarmee voor het aantal in te zetten uren. Als u meer zelf doet beperken wij ons tot een coachende rol. Als gewenst is dat wij meer uitvoerend werk doen, dan is dat ook mogelijk.

Mogelijke certificering

Door eerdere samenwerking met certificerende instanties weten wij precies waar u aan moet voldoen als u wilt certificeren tegen de NEN 7510. We stellen vast welke maatregelen al beschreven en/of geïmplementeerd zijn en in hoeverre dit van voldoende niveau is voor een certificering. Dit betreft zowel het managementsysteem als de operationele maatregelen. Met u stellen we een plan van aanpak op en begeleiden u waar nodig en gewenst bij de implementatie.

Wilt u meer informatie over de training informatieveiligheid en PrivacyLab?

Als u meer wilt lezen over PrivacyLab, kijk dan op de Over ons pagina.

Als u onderstaand contactformulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.U kunt ons ook direct bellen of mailen via de gegevens op de Contact pagina.

Vul uw gegevens in